InSymbol

Insymbol.nl

Toeval bestaat niet

DINGEN GEBEUREN MET EEN REDEN,
DE KUNST IS OM DE SYMBOLIEK ERIN TE HERKENNEN

Wanneer je naar de betekenis achter de gebeurtenissen kijkt, overstijg je de situatie. Het laat je een moment stilstaan en vanuit vogelperspectief kijken. Wat gebeurt er nu werkelijk? Wat wil dit mij vertellen? Vanuit die inzichten kun je de volgende stap bepalen.

Ik ben Petra van den End, manager, coach en vormgever, geboren in 1974. In 2019 ben ik gestart als zelfstandige onder de vlag InSymbol.

Van jongs af aan zag ik patronen in gebeurtenissen; lessen die zich leken te herhalen tot het moment dat ik ze doorhad, of gebeurtenissen die toevallig samenvielen en daardoor richtingaanwijzers werden. Ik heb scherp leren kijken naar de symbolen die het leven voorschotelt.

Op deze pagina laat ik je graag wat persoonlijker kennis maken aan de hand van mijn achtergrond, mijn kernwaarden, de filosofie achter mijn logo en mijn opleidingen.

Een stukje achtergrond

De laatste 15 jaar van mijn werkverleden in loondienst heb ik gewerkt bij grote internationale bedrijven. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van teams en individuen. Mijn van nature coachende stijl en daarbij mijn passie om mensen in hun kracht te zetten, maakten dat ik koos voor een opleiding tot NOBCO-gecertificeerd coach. Vervolgens heb ik een krachtige verdiepingsslag gemaakt middels de Transformational Presence cursus. Hier heb ik prachtige oefeningen geleerd die het lichaams- en emotionele bewustzijn aanspreken. Voor mij persoonlijk werken deze oefeningen zeer goed. Door de antwoorden te ervaren in plaats van rationeel te bedenken, kom ik bij een diepe waarheid en kan mijn analytische geest stoppen met het in twijfel trekken.

In alles wat ik doe is de essentie belangrijk, waar gaat het in werkelijkheid om en hoe breng je dit naar buiten? De manier waarop ik tegen het leven aankijk, heeft invloed op hoe ik werk; in welke rol je me ook inhuurt.

Als mijn zienswijze je aanspreekt en ik iets voor je kan betekenen, neem dan contact met me op.

MIJN KERNWAARDEN

Samen en Betrokken

“It takes a village to succeed” is mijn lijfspreuk. Ik geloof dat ieder mens unieke talenten heeft. Door samen te werken, gebruik makend van ieders unieke kracht, kun je iets grootsers bereiken dan alleen. Het is mijn missie om dit uit te dragen, mensen te helpen hun kracht te ontdekken en hen vanuit die kracht hun positie in het geheel te laten innemen.

Reflecteren en Meebewegen

Ik toets doorlopend mijn eigen aandeel in situaties en sta open om te leren. Ik durf te veranderen en mijn mening te herzien wanneer ik nieuwe inzichten opdoe of wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Het leven is niet statisch en voor eeuwig in steen gebeiteld. Dit betekent niet dat ik met alle winden meewaai, maar wel dat ik continu reflecteer of iets waar ik ooit in geloofde in het huidige moment nog van toepassing is.

Echt en Oprecht

Ik werk vanuit mijn hart, zonder masker of verborgen agenda.

Het InSymbol logo is gebaseerd op de Fibonacci spiraal. Deze symboliseert voor mij perfect de weg naar binnen, naar de diepste kern, én de weg naar buiten, waar deze kern tot uitdrukking komt.

Insymbol.nl

RELEVANTE OPLEIDINGEN EN TRAININGEN

Zakelijk

Post-HBO Coachen met Ziel en Zakelijkheid – Blankenstein en Partners

Intensieve 5 daagse training voor leiders en coaches. De methodiek nodigt uit om kansen te ontdekken in wat zich aandient en het potentieel te ontsluiten van zowel mens als organisatie.

Transformational Presence – Alan Seale Foundation

Intensieve 5 daagse training voor leiders en coaches. De methodiek nodigt uit om kansen te ontdekken in wat zich aandient en het potentieel te ontsluiten van zowel mens als organisatie.

Verandermanagement, Leading Change – BD University

Hoe leid je een team in een constant veranderende omgeving? Training over leiderschap, emotionele intelligentie, strategie, conflicthantering en het Kotter verandermodel.

Leading in a Matrix Organisation – BD University

Werken in een matrixorganisatie waarbij je zowel met hiërarchische als functionele rapporteringslijnen te maken hebt. Training over organisatiestructuren, politieke vaardigheden en vertrouwen.

Organisatieontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap – Sami Trainingen

Intensieve 7-daagse winterpelgrimage in Lapland waarbij organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap centraal staat.

Cultural Differences – Culturewise

Hoe ga je om met klanten en collega’s uit andere culturen? Training over relatiebeheer, onderhandelingen en belangrijke Do’s and Don’ts.

Prince2 Foundation – Triple Plus

Basistraining projectmanagement.

Energetisch

Sjamanisme als medicijn – Greet Mermans

Het sjamanisme is gebaseerd op de universele wet dat alles met alles verbonden is. Door opnieuw de verbinding aan te gaan met de aarde en al haar krachten (planten, (kracht)dieren, mineralen) en het universum met zijn hogere genezende krachten wordt onze gezondheid en welzijn positief beïnvloed.

Facilitorstraining – Joanne van Wijgerden

Een training die mensen diepgaand uitnodigt om eigen multidimensionaliteit in groepsverband verder te ontwikkelen en een grotere mate van vrijheid te verwerven in het volgen van intuïtie en impulsen vanuit het quantumveld en andere zelven. Met als doel tools in handen te krijgen voor het containen van een multidimensioneel groepsveld.

Heel de wereld – Ton van der Kroon

Via opstellingen en energetisch werk bijdragen aan wat we individueel en collectief te doen hebben in de wereld.

De helende kracht van het hart – Ton van der Kroon

Via het hart verbinden met anderen en je omgeving.