HET DOEL VAN KUNST IS NIET HET UITERLIJK VAN DINGEN WEER TE GEVEN, MAAR HET INNERLIJK

 

Bij vormgeving gaat het naast een technisch goed eindresultaat ook om de weergave van de essentie. Welke sfeer wil je met het beeld oproepen? Welke energie en symboliek wil je erin vastleggen? Goed gekozen gebruik van vorm en kleur is een krachtige ondersteuning van je boodschap.
 

gallery/web_zee 1688x491 (1688 x 491)

Logo ontwerp

 

Zeker bij logo's is de bovenstaande quote van toepassing. Een sterk logo is een weergave van het innerlijk van je onderneming. Soms door heel letterlijk een beeldmerk van de naam te maken en andere keren door met bepaald kleurgebruik en grafische tekeningen de gewenste sfeer uit te drukken. Hieronder vind je enkele voorbeelden van door mij gemaakte logo’s. Alle zijn in nauwe samenwerking met de opdrachtgever tot stand gekomen. Als ik iets voor je kan betekenen op dit gebied, aarzel dan niet om contact op te nemen.
 

gallery/logo (150 x 150)
gallery/logo nb (531 x 354)

Voor het evenement Living Co-Creation was de vraag of ik een logo kon maken op basis van het triskelion (een heilig symbool voor drie-eenheid). De heldere kleur blauw was een gegeven. Naast de wens dat het beeld aan zou sluiten bij universele verbondenheid en co-creatie, waren ook de woorden empowerment en powerful belangrijk. De bedding is de flower of life en vanuit de kern doorstraalt het licht de hele afbeelding/ het evenement. Het triskelion staat mede symbool voor de drie organisatoren. 

 

Nanette Buis wilde als symbool een vlaamse gaai, omdat ze daar veel binding mee ervaart. Haar wens was om de gaai zo grafisch mogelijk te maken, je mag er nog net een vogel in herkennen. Het kleurgebruik geeft een hint dat het een gaai betreft en niet een andere vogelsoort. Voor haar bedrijf Nota Bene hebben we voor enkel de initialen gekozen waardoor ze ook als haar eigen initialen gelezen kunnen worden. De drie steekwoorden maken duidelijk wat Nanettes core business is.

 

gallery/logo22 (413 x 199)

Driehoek in Beweging is een bedrijf dat werkt volgens de visie van driehoekskunde, een aanpak in de (gehandicapten)zorg. Het was belangrijk om duidelijk te maken dat er een solide basis aan ten grondslag ligt. De beweging vindt plaats tussen de verschillende punten van de driehoek, de driehoek zelf komt niet van zijn plek. 

 

Bij kinderopvang De Legpuzzel was het van belang dat de verbinding met de kinderen tot uitdrukking kwam met daarbij het spelelement. Door de puzzelstukjes als poppetjes uit te beelden is dit bewerkstelligt. Met de doelgroep voor ogen heb ik voor sprekende kleuren en een simpele weergave gekozen. 

 

gallery/logo de legpuzzel (558 x 426)

Bij het logo voor Jetske's Taart vormen vooral de letters het beeld. De schaal geeft daar slechts ondersteuning aan. Door verschillende kleuren te gebruiken, blijft herkenbaar welke letters tezamen een woord vormen. Ik werd hiertoe geïnspireerd door de beginletter J die zo leuk als kaarsje dienst kon doen. 

 

gallery/logo jetske's taart (472 x 799)

Huisstijl

 

Lettertype, kleurgebruik en type afbeeldingen zeggen al veel over jouw bedrijf. Welk gevoel en welke gedachten wil je dat mensen krijgen als ze met jouw bedrijf te maken hebben? In een gezamenlijke sessie(s) kunnen we bepalen welke stijl jouw boodschap benadrukt.

 

gallery/huisstijl nota bene (279 x 394)

Een algemene beschrijving van de sfeer, kleur en fotogebruik en informatie over het logo. 

 

Een zorgvuldig bij elkaar gezocht kleurenpalet met de codes in RGB, CMYK en Hex. 

 

Een beschrijving van de lettertypes, grootte en kleur voor de bouw van je website.

 

gallery/huisstijl nota bene2 (279 x 394)
gallery/huisstijl nota bene3 (279 x 394)

DTP

 

Ik help je graag met de opmaak van je banners, brochures, posters, flyers, presentaties en/of wenskaarten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van dtp-werk dat ik heb gedaan.

 

gallery/banner (844 x 475)

Wat ze voor het evenement graag in beeld gebracht wilden hebben, is hoe we allen op aarde met elkaar verbonden zijn en vanuit die verbondenheid met elkaar dingen tot stand kunnen brengen. Het verdwijnen van de tijd van IK en de overgang naar de tijd van WIJ. Om een beeld te geven van wat men van het evenement kan verwachten, heb ik een aantal foto’s van voorgaande evenementen toegevoegd. Hier komt het grote aantal deelnemers en het werken in cirkels naar voren. Uiteraard kunnen de belangrijke praktische gegevens niet ontbreken: wat, wanneer, waar.

 

De Facebook en email header zijn in dezelfde stijl doorgezet zonder dat hier alle details opnieuw genoemd worden.

 

Voor het evenement Living Co-Creation heb ik een aantal digitale uitingen op maat ontworpen.

 

gallery/kerstkaart 2017 (413 x 413)

Wil je naar je klanten of vrienden en familie een (kerst)kaart sturen die echt niemand anders kan bestellen, dan maak ik graag een originele kaart op maat die aansluit bij wat jij wilt uitstralen. Zie hieronder 2 kaarten uit eigen assortiment van mijn jaarlijkse kaart op maat.

 

gallery/kerst2009 (600 x 600) (450 x 450)

Spiritueel werk

 

Ik maak graag gebruik van symbolische beeldentaal om een gevoel of sfeer zichtbaar tot uitdrukking brengen. Wat zegt bijvoorbeeld een zonnestraal of een kristal? Door de gerichte aandacht veranker je de bijbehorende energie in het eindproduct. Zie hieronder enkele voorbeelden van mijn vrije werk.

 

Vraag: kun je van onderstaande foto's magische sprookjesfoto's maken?

Mijn antwoord:

 

gallery/img_4002 (300 x 238)
gallery/karinsissy (500 x 408)
gallery/img_20180121_130703 (300 x 168)
gallery/web_profiel_284x307
gallery/eef-sissy (700 x 467)

Werkjes met kracht- of totemdier(en).

Je kunt je wens aangeven of ik kan voor je invoelen welk dier met je afgebeeld wil worden.

 

gallery/_mg_5123 (250 x 167)
gallery/wolf_2 (430 x 508)
gallery/charlie_20x20 (430 x 430)

Kaarten voor een 5 elementen totemdier tarot. Deze set ben ik op dit moment aan het ontwerpen. In plaats van de traditionele tarot waar wordt uitgegaan van 4 elementen (vuur, aarde, water lucht), zal deze set ook het 5e element ether bevatten. De dieren worden niet in detail afgebeeld, maar met een geometrische codering waarbij ze enkel als uitgestanst figuur op de afbeelding zichtbaar zijn. Ik verwacht de tarot in 2021 uit te kunnen geven.

 

gallery/tarotkaarten (870 x 387)
gallery/huisstijl_kleurenbetekenis (414 x 207)
gallery/huisstijl_sessie (428 x 240)

In een overzichtelijk document leg ik dit vervolgens voor je vast, zodat je dit voor later gebruik of in communicatie naar anderen kunt gebruiken.