DINGEN GEBEUREN MET EEN REDEN, DE KUNST IS OM DE SYMBOLIEK ERIN TE HERKENNEN

 

Wanneer je naar de betekenis achter de gebeurtenissen kijkt, overstijg je de situatie. Het laat je een moment stilstaan en vanuit vogelperspectief kijken. Wat gebeurt er nu werkelijk? Wat wil dit mij vertellen? Vanuit die inzichten kun je de volgende stap bepalen.

 

gallery/spiraal_inwaarts
gallery/spiraal_uitwaarts
gallery/cirkel

Het InSymbol logo is gebaseerd op de Fibonacci spiraal. Deze symboliseert voor mij perfect de weg naar binnen, naar de diepste kern, én de weg naar buiten, waar deze kern tot uitdrukking komt.

 

De helix methode

Of het nu werken met mensen (management en coaching) of vormgeving betreft: door te kijken wat er in de kern aanwezig is, kun je zinvolle keuzes maken voor wat je zichtbaar wilt maken in de buitenwereld. 

 

gallery/logo_insymbol_png

Stap 1     De beweging naar binnen, naar de essentie

Voor bijvoorbeeld een coachvraag kan dit de zoektocht naar de kern van het probleem zijn, maar positiever gericht kan het ook de zoektocht zijn naar jouw ware essentie. Wat kom je hier doen op aarde, wat wil er geleefd worden? 
Heb je het over vormgeving, dan betreft het het onderzoek samen met de klant naar de essentie die je in het beeld wilt vangen. Wat wil je met het beeld uitdragen? Waar gaat het ten diepste om?

 

Stap 2     Rusten in de kern, verwerken van inzicht

Hier worden de inzichten verwerkt. Misschien was het bereiken van het inzicht genoeg en is het bewustzijn afdoende. Mogelijk ontdek je een ongewenste situatie en bepaal je hier wat je anders wilt.
Bij vormgeving maak je hier je keuzes op basis van de ontdekkingen die je hebt gedaan. Welke stijl en welk kleurgebruik ondersteunen de sfeer en energie die je wilt uitstralen?
 

Stap 3     De beweging naar buiten

Voor iemand die op persoonlijke zoektocht was, kan deze stap inhouden de ontdekte essentie te gaan leven. In het geval van een probleem, zijn het de te nemen stappen die leiden tot een verandering.
Bij vormgeving is dit de fase waarin het ontwerp het levenslicht ziet. 

 

gallery/web_nautilus_1688x491 (1688 x 491)

Mijn kernwaarden

 

- Samen en Betrokken

“It takes a village to succeed” is mijn lijfspreuk. Ik geloof dat ieder mens unieke talenten heeft. Door samen te werken, gebruik makend van ieders unieke kracht, kun je iets grootsers bereiken dan alleen. Het is mijn missie om dit uit te dragen, mensen te helpen hun kracht te ontdekken en hen vanuit die kracht hun positie in het geheel te laten innemen. 

 

- Reflecteren en Meebewegen

Ik toets doorlopend mijn eigen aandeel in situaties en sta open om te leren. Ik durf te veranderen en mijn mening te herzien wanneer ik nieuwe inzichten opdoe of wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Het leven is niet statisch en voor eeuwig in steen gebeiteld. Dit betekent niet dat ik met alle winden meewaai, maar wel dat ik continu reflecteer of iets waar ik ooit in geloofde in het huidige moment nog van toepassing is.

 

- Echt en Oprecht

Ik werk vanuit mijn hart, zonder masker of verborgen agenda.

 

Relevante opleidingen en trainingen

 

Zakelijk

 • Post-HBO Coachen met Ziel en Zakelijkheid - Blankenstein en Partners 
 • Transformational Presence - Alan Seale Foundation
 • Verandermanagement, Leading Change - BD University
 • Leading in a Matrix Organisation - BD University
 • Organisatieontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap - Sami Trainingen
 • Cultural Differences - Culturewise
 • Prince2 Foundation - Triple Plus

Energetisch

 • Sjamanisme als medicijn - Greet Mermans
 • Facilitorstraining - Joanne van Wijgerden
 • Heel de wereld - Ton van der Kroon
 • De helende kracht van het hart - Ton van der Kroon

Grafisch

 • Interactieve vormgeving - Grafisch Media Instituut
 • Creatief DTP & InDesign - Digitale Academy
gallery/web_profiel_284x307

Ik ben Petra van den End, manager, coach en vormgever, geboren in 1974. In 2019 ben ik gestart als zelfstandige onder de vlag InSymbol.

 

Van jongs af aan zag ik patronen in gebeurtenissen; lessen die zich leken te herhalen tot het moment dat ik ze doorhad, of gebeurtenissen die toevallig samenvielen en daardoor richtingaanwijzers werden. Ik heb scherp leren kijken naar de symbolen die het leven voorschotelt.

 

Op deze pagina laat ik je graag wat persoonlijker kennis maken aan de hand van mijn achtergrond, mijn kernwaarden, de helix methode, de filosofie achter mijn logo en mijn opleidingen
 

Een stukje achtergrond

 

De laatste 15 jaar van mijn werkverleden in loondienst heb ik gewerkt bij grote internationale bedrijven. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van teams en individuen. Mijn van nature coachende stijl en daarbij mijn passie om mensen in hun kracht te zetten, maakten dat ik koos voor een opleiding tot NOBCO-gecertificeerd coach. Vervolgens heb ik een krachtige verdiepingsslag gemaakt middels de Transformational Presence cursus. Hier heb ik prachtige oefeningen geleerd die het lichaams- en emotionele bewustzijn aanspreken. Voor mij persoonlijk werken deze oefeningen zeer goed. Door de antwoorden te ervaren in plaats van rationeel te bedenken, kom ik bij een diepe waarheid en kan mijn analytische geest stoppen met het in twijfel trekken. 

 

Naast het werken met (groepen) mensen, bleef ook mijn oude professie, vormgeving en dtp, trekken. Om naast management en coaching de vormgeving te integreren (toch een ander expertisegebied), heeft het begrip ‘renaissance soul’ mij goed op weg geholpen. Een renaissance soul verenigt uiteenlopende kwaliteiten onder één noemer, uitgaand van wat hij of zij als persoon te brengen heeft. 

 

Aangezien ik mezelf meeneem in wat ik doe, was het vervolgens niet verwonderlijk om te ontdekken dat mijn aanpak, de helix methode, net zo goed toepasbaar is op vormgeving als op management en coaching waar ik de methode voor beschreven had. In alles wat ik doe is de essentie belangrijk, waar gaat het in werkelijkheid om en hoe breng je dit naar buiten? Ook mijn filosofie op samenwerken is niet wezenlijk anders bij een vormgevingsopdracht dan bij een management opdracht. In beide situaties zijn we aan het co-creëren, elk onze unieke kwaliteiten inbrengend.


De manier waarop ik tegen het leven aankijk, heeft invloed op hoe ik werk; in welke rol je me ook inhuurt. Als mijn zienswijze je aanspreekt en ik iets voor je kan betekenen, neem dan contact met me op.

 

Via de weg naar binnen, de essentie naar buiten brengen